کنه پسته
کنه پسته

کنه پسته

پسته دارای آفات بسیار زیادی است که هر یک از آن‌ها به قسمت خاصی از درخت آسیب و خسارت وارد می‌کند. کنه پسته نیز یکی از مهم‌ترین آن‌هاست.

تشخیص نوع آفت در کنترل و مبارزه با آن نقش مهمی دارد به طوری که هر آفت راه و روش مبارزه خاص خود را دارد و استفاده از روش‌ها سنتی قدیم که آفات درخت پسته به صورت کلی در نظر گرفته و از سموم شیمایی استفاده می‌شد روشی بسیار نادرست و غلط است.

مصرف مداوم و پی در پی از این حشره‌کش‌ها و سموم نه تنها باعث از بین بردن آفات و حشرات می‌شود بلکه باعث ایجاد مقاومت در آن‌ها و از بین بردن دشمنان طبیعی و بهم خوردن تعادل محیط زیست نیز می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات کشاورزان و باغداران، آفات و بیماری‌های مربوط به‌درختان پسته می‌باشد که پیشگیری، شناسایی، کنترل و مبارزه با آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

در واقع برای داشتن باغی با درختان سالم و باردهی خوب، باید آفات و بیماری‌های مربوط به درختان پسته را شناسایی و به موقع با آن‌ها مبارزه کنید.

 

آفت کنه پسته

راه‌های پیشگیری از کنه درختان پسته

بهترین راهکار پیشگیری از ورود و خسارت کنه‌ها، شستشوی درختان با محلول‌های صابونی، مصرف سیلیکات پتاسیم، استفاده از سموم ابامکتین و نیسورون و یا نئورون می‌باشد.

 

راه تشخیص وجود یا عدم وجود کنه در درختان پسته

یکی از ساده‌ترین راهی که ‌می‌توان وجود کنه را تشخص داد چک‌کردن برگ‌های درخت است.

از آن‌جایی که کنه‌ها دارای خرطوم کوچکی هستند و از آن جهت تغذیه از بافت‌های نرم و آبدار درخت استفاده می‌کنند بر روی برگ‌ها سوراخ‌های ریز زیادی وجود دارد که می‌توان تشخیص وجود و یا عدم وجود کنه را اثبات کرد.

همچنین با یک ذره بین می‌توان به وجود کنه در روی برگ پی برد.

 

علائم وجود کنه بر روی درختان پسته

از علائم وجود کنه بر روی درختان ‌پسته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد جوش‌‌های قهوه‌ای رنگ کوچک بر روی برگ‌ها
  • ایجاد لکه‌های سفید رنگ بر روی سطح پایینی برگ‌ها
  • ایجاد نقاط زرد رنگ بر روی سطح بالایی برگ‌های درختان پسته
  • ایجاد بافت‌های نازک و ظریف تاری بر روی برگ‌ها (عنکبوت‌کشی)
  • ایجاد حالت زنگ زده و خاک گرفته روی برگ‌ها

 

کنه درختان پسته

یکی از آفات درختان پسته، حشراتی ریزی به نام کنه‌ است. کنه‌ها با وجود اینکه بسیار ریز هستند اما خسارات و آسیب‌هایی که به درختان وارد می‌کنند بسیار زیاد و سنگین است.

کنه‌ها با تغذیه از درختان سبب ریزش میوه‌ها، تغییر شکل برگ‌ها و سرشاخه‌ها، تغذیه از دم‎‌‌برگ‎ها و سیاه شدن آن‌ها و کاهش کمیت و کیفیت محصول می‌شود.

کنه‌ها توانایی ایجاد نسل‌های گوناگون و متعددی در هرسال را دارد.

کنه پسته به رنگ‌های سبز، قرمز و زرد دیده می‌شود و دارای بدنی مسطح، نرم، گلابی شکل و به طول 3 – 2 میلی‌متر، پاهای نسبتا کوتاه و دارای قدرت تنیدن تار می‌باشد.

تخم‌های کنه معمولی کروی شکل و قرمز رنگ هستند و نوزاد کنه در ابتدا به رنگ قرمز مایل به نارنجی می‌باشد که بعد از مدتی رنگ‌آن تغییر می‌کند.

 

خسارات کنه معمولی پسته

میزان خسارت کنه معمولی پسته بسته به نوع رقم متفاوت است بعنوان مثال در ارقام کله قوچی و احمد آقایی شاهده بیشترین خسارت هستیم.

کنه‌های پسته با گرم شدن هوا جمعیت آن‌ها افزایش یافته و در نهایت میزان خسارت نیز بیشتر می‌شود.

کنه‌ها سبب ایجاد خساراتی از جمله ایجاد لکه‌های قهوه‌ای رنگ، خشک و سوخته شده، ریزش جوانه‌ها، سفید شدن بخشی از قسمت‌های برگ‌ها، پوک شدن پسته، کامل نشدن مغز پسته، بسته شدن پسته و ناخندانی آن می‌شود.

نوزادان کنه‌های معمولی با تغذیه از دم‌برگ‌ها و دم‌خوشه‌‎ها سبب سیاه شدن آن‌ها و ریزش میوه‌ها و برگ‌ها می‌شوند.

 

کنترل و مبارزه با کنه پسته

برای مبارزه و کنترل آفت معمولی پسته می‌توان از گوگرد پاشی و همچنین در مرداد و شهریورماه از سم گوگرد وتابل به نسبت 2 تا 3 در هزار و یا از سم نئورون به نسبت 1/5 در هزار یا آبامکتین 1/2 در هزار استفاده کرد.

برچسب‌ ها :

دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0
سوالی دارید؟
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم